https://www.generiskapotek.com

Om os

Naturbørnehaven Engens historie:

En god ide og en flok ildsjæle:

Det er tit og ofte opskriften på etableringen af noget nyt, og det var også tilfældet med den private børnehave, Naturbørnehaven Engen. Gennem en årrække havde snakken tit kredset om ideen med at skabe et alternativt tilbud til de eksisterende børnehaver i Varde Kommune. Det skulle være en mindre børnehave med fokus på natur og bevægelse, og en gåtur på Mejls Orten Tinghøj Friskoles naturskønne engområde ledte naturligt tanken hen på en sådan børnehave. Mange ideer og tanker er blevet strøet gennem tiden, og på friskolens årlige generalforsamling i foråret 2007 blev det besluttet, at der skulle arbejdes videre med ideen.

En dedikeret arbejdsgruppe gik straks i gang med at føre ideen ud i livet, så der skulle søges tilladelser, tjekkes lovkrav, vedtægter, søges om personale og meget mere. På kort tid tog konceptet for den nye naturbørnehave form, og på rekordtid begyndte et flot børnehavehus at rejse sig ved siden af friskolens bygninger. Den 17. maj 2008 var der rejsegilde for børnehavens nye hus – og det var en flok stolte ildsjæle, som tog i mod interesserede gæster.

Tilmeldingerne fra børn fulgte også med, og derfor var det med stolthed, at Naturbørnehaven Engen kunne åbne dørene for 15 forventningsfulde børn den 1. august 2008. Det var ikke alt i børnehaven, som var helt klar til start, men både børn og voksne tog det med godt humør, og Engens naturområde var klar, og alle nød den natur, som skulle blive deres hverdag for fremtiden.